Close

Happy! – roztomilý seriál, na který rozhodně nenechte koukat malé děti!

Seriál Happy!

Nick Sax je věčně opilý zoufalec, který přišel o práci u policie a místo toho, aby si kolem svého domu pravidelně sekal trávník a na verandě popíjel ledový čaj, rozhodl se raději vstoupit do světa hazardu, prostitutek a násilí. Vše se ale změní v momentě, kdy se mu do cesty připlete roztomilý imaginární jednorožec Happy. Ten má pro Nicka důležitý úkol!

Seznamte se: Happy!

Happyho vidí pouze lidé, kteří v něj věří. Je imaginárním kamarádem malé holčičky Hailey, jež zmizela několik dní před Vánoci a teď je beznadějně uvězněna ve velké dřevěné krabici. Z posledních sil pošle Happyho pro pomoc.

Bohužel pomoc od bývalého policisty Nicka Saxe není úplně to, v co mohla doufat. Nick od své práce u policie pěkně sešel a jediné, co si za posledních x let osvojil, je alkoholismus a vraždění lidí za peníze. Malému jednorožci se ale nakonec podaří Nicka přesvědčit, aby se společně vydali Hailey zachránit.

A tak tu máme na jedné straně naivního, život milujícího Happyho, jemuž všechno připadá krásné a okouzlující. No a na straně druhé zbídačeného, neurvalého Nicka, který by se nejraději nechal zabít, jenže stále se mu to z nějakého záhadného důvodu ne a ne podařit.

Černočerný humor bez hranic

Seriál Happy! nabízí díky skvěle napsaným charakterům opravdu vtipné momenty, jež gradují, obzvláště když dojde na poměřování životních názorů obou dokonale kontrastujících hlavních hrdinů. Humorem je ale skrz na skrz protkaný celý příběh. I když je mnohdy velmi morbidní a někomu může připadat i dost hraniční, až nechutný, nás celé koukání jednoznačně bavilo!

Celému seriálu navíc pomáhá i obsazení Christophera Meloniho do role hlavního hrdiny Nicka Saxe. Toho si diváci možná pamatují coby představitele Elliota Stablera ze seriálu Zákon a pořádek. Christopher v průběhu celé série nešetří sbírkou mimických projevů a gest, jež dávají každé scéně náležitý šmrnc!

Nasílí, na něž je radost koukat

Nezasvěcenému divákovi se může Happy! jevit jako obyčejná detektivka s prvky černého humoru, kde se lidé občas poperou. Happy! ale na násilí staví celý příběh. A když mluvíme o násilí, myslíme tím NÁSILÍ – špinavé, nechutné, krvavé, ale zároveň velmi originální a nápadité. Nejednou se nám během sledování jednotlivých epizod stalo, že nás napadla myšlenka jestli to není trochu příliš, ale ta byla ihned zahnána úžasem a zvědavostí kam může seriál s nevinně vypadajícím imaginárním kamarádem zajít. A zajít může opravdu daleko!

Osm dílů na jeden zátah? Klidně!

První sezóna Happy! vyšla jako krátký osmidílný příběh, který bez problémů shlédnete za jeden, maximálně dva večery. Může za to hlavně neuvěřitelně omamující tempo. Každý díl je absolutní unikát, jež vás roztrhá na malé kousky a s posledním dílem je dá zase hezky dohromady.

Seriálu navíc pomáhá i skvělá kamera a střih, které nenudí, ale naopak pomáhají divákovi stát se součástí celého toho šílenství.

Happy! Seriál posune hranice vaší fantazie

Patříte-li mezi fanoušky The Boys, pak se vám bude tahle komiksová nadílka v podobě násilného detektivního seriálu rozhodně líbit. Stejně jako The Boys se Happy! vymyká standardním příběhům, které jsou na Netflixu k shlédnutí, čímž přináší náležité osvěžení.

Skvěle napsaný scénář s komiksovým backgroundem baví po celou dobu sledování a nezklame vás ani u posledního dílu. Hlavní postava Nicka Saxe je správně ujetá, ale zároveň si svým způsobem zaslouží soucit a pochopení, takže vám nezbyde nic jiného, než si tohoto alkoholem prolezlého zoufalce zamilovat. V kombinaci s roztomilým imaginárním jednorožcem dostanete nálož plnou vtipu, nekontrolovatelného násilí, ale i dojemných chvil, které obměkčí srdce i toho největšího skeptika.